HISTORIEN BAG UNISCRAP A/S

Uniscrap A/S blev grundlagt i 1858 af det daværende Petersen & Albeck A/S og fusionerede i 1978 med Joseph Levin & Co A/S, der blev grundlagt i 1866.

Disse to firmaer havde gennem generationer beskæftiget sig med genvinding af mange typer affald, og de skabte med fusionen en større dansk virksomhed med afdelinger over hele landet. Idégrundlaget var genvinding af primært jern- og metalskrot samt returpapir.

Med en målsætning om at være etableret i alle større danske byer voksede Unsicrap gennem opkøb af flere virksomheder, og udviklede sig derved, til en af danmarks største aktører indenfor genvinding.

Uniscrap foretog i 1993 den største enkeltstående investering, da virksomheden opbyggede et shredderanlæg i Kolding som dog i 2007 blev afløst af et endnu større anlæg på den nye skrotplads i Grenå. Anlægget i Grenå er nu frasolgt, idet Unsicrap A/S har valgt at fokusere på en anden teknologisk platform, der bedre imødekommer markedets ønsker.

Uniscrap A/S var frem til 2006 ejet af miljøinvesteringsselskabet  Invest Miljø og er i dag ejet af kinesiske Chiho Environmental Group

På billedet til højre ses det tidligere hovedkontor for Uniscrap i Fiskerihavnsgade i København. Huset, der stadig står den dag i dag, har sammen med skrotpladsen været ramme for mange spændende opgaver. En af dem var at danne kulisse for en kendt dansk spillefilm – se mere HER